Založ si blog

Hudba pánom ?

Prednedávnom som mala úplne na ….(pár vecí, ktoré zo slušnosti menovať nebudem) naládu, a tak som si pustila jednu z tých úžasne pomalých, smutných piesní, ľahla na posteľ, a uvažovala nad tým, aký je celý svet nespravodlivý…robíme to občas všetci, však ?

Uvedomili ste si niekedy, že hudba, piesne ktoré si púšťame, a ktoré tak nádherne vystihujú naše nálady, nás viac a viac dostávajú do sebaľútosti a egocentrizmu ?

Nikoho samozrejme neobviňujem. Ja to robím tiež.. Každý sa občas vyžíva v tom, aký je on chudáčik, a ako mu všetci ublížili, a práve hudba je v tejto „bubline“ sebaľútosti skvelý spoločník…chápe vás, vystihuje všetky vaše pocity..no všimli ste si niekedy, že tak ako opíše váš vnútorný stav, tak hoci hudbu považujeme za všetko, tak práve pomocníkom nieje. POnúkne vám opis vašich problémov ako na tanieri, no riešenie akoby sa cestou vyparilo. Dokonca práve hudba ktorú počúvate vás prezradí, aký ste. Akú hudbu počúvate, to o vás veľa hovorí, či ste agresívnejší, alebo naopak máte melancholickú dušičku.

Teta Hudba jemne fúka na vaše boliestky, a tichúčko, nenápadne vás podporuje v tom, aby ste naďalej mali zlú náladu, boli naštvaní na suseda, lebo už pol dňa vŕta, aby ste boli smutný, lebo šéf vám nezdvihol plat… Podľa mňa, na tom sa dá skvele zarobiť. Vyprodukujete pár smutných piesní, a ono si to už nájde svoju „obeť“. A potom stačí  len obmeniť pár slov, veď v podstate väčšina textov je o tom istom – o nešťastnej či šťastnej láske, o beznádeji, frustrácii, o strachu… A potom je väčšina piesní taká istá. Veď to poznáte. Pustíte si zo dve piesne od nejakého interpreta, a hneď viete, aké budú dalšie.

Ak vám mám povedať úprimne, hudba bude stále TOP ohľadne počúvania. Je tu, a bude. Stále budeme počúvať hudbu, budeme si púšťať „songy do nálady“ a ľutovať sa. Človek sa zmení ľahšie, ako Ľudstvo. Je to v nás –  milujeme hudbu, nech je akákoľvek. Mojim cieľom nebolo niekoho odradiť, lebo to by sa mi aj tak nepodarilo, len chcem, aby sme si aspoň raz za čas uvedomili, či sa chceme zo stavu sebaľútosti dostať, a  to, čo práve počúvame, je to, čo nám v tom pomôže. Pretože hudba má naozaj ohromnú moc.

Saganofóbia

24.07.2013

Hrdina Slovenska. Superstár na bicykli. Nie že by som mu to neželala, úspech je super, ale má to to ALE ! Dokým bol len v správach, na jednom či dvoch bilboardoch, bolo všetko v poriadku, veď tvár každého úspešného človeka je raz vycapená na tabuli veľkosti 5×2,5 metra. Ale toto už v poriadku nie je. O čom hovorím ? No predsa o tom, že čakám už na deň, kedy bude [...]

Pravda za mrežami. Kto vlastne sme ?

16.07.2013

“ svetlá zhasli. Za záclonou sa mihol tieň. Akási tvár sa vynorila z tieňa, a nachvíľu vkĺzla do svetla mesiaca. No hneď sa zas stratila… Dnes už nik neukazuje svoju tvár. Noví už nevedia čo je to ľudskosť. Je to len akási spomienka, niečo pre starých, čo si pamätajú dávne doby, len akési neznáme slovo v historických knihách, ktoré už nik nečíta … [...]

Zakázané mesto v nás.

09.07.2013

Je naozaj zaujímavé, že ľudia ( do toho samozrejme rátam aj seba) potrebujú extrémne situácie, niekedy až na hrane, aby začali premýšľať a prehodnotli svoj život, svoje konanie. Nikdy ma to neprestane udivovať, hoci i ja musím s ľútosťou uznať- že hoci si toto uvedomujem – aj ja som začala premýšľať a hodnotiť svoje konanie až keď som sa ocitla v beznádejnej [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

deeann

Človek ako jediný tvor dostal dar myslenia. Dokážeme premýšľať, svoje myšlienky meniť na ciele nášho konania, a potom na reálne, hmatateľné, materiálne veci. No aj myslenie občas škodí ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 6356x
Priemerná čítanosť článkov: 1589x

Autor blogu

Kategórie

Archív